Shakshouka
Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten in Dylan’s coffee shop in Manali, India. Wat overigens bekend staat om z’n lekkere koffie en chocolate chip cookies, maar ik zat daar voornamelijk aan de verse muntthee en shakshouka.
Oorspronkelijk is het een joods recept, en aangezien er in Manali veel Israeliers rondhangen wordt het daar vaak als ontbijt geserveerd met toast en hummus.
Bereidingswijze
Bak de uitjes in een pan met olijfolie.
Voeg het pepertje toe en bak mee.
De paprika’s Kunnen nu ook de pan in.
Gooi vervolgens de tomaten erbij en voeg wat zout toe.
Eventueel kun je een snufje komijn toevoegen.
Als alles lekker kookt en het een mooi prutje word kun je de eieren in de pan gooien en laten pocheren in de saus.
Doe het vuur wel iets zachter zodat het niet aanbrand.
Geroosterd brood en hummus erbij en je bent klaar! eet smakelijk.
//} ?>