Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Een heerlijke simpele pastasaus met pit!
Arrabiata is Italiaans voor ‘wild’ of ‘woest’, waarschijnlijk door het pepertje dat erin zit.

De geitenkaas hoort officieel niet in het recept, maar nadat ik deze pasta had gemaakt met hele scherpe pepertjes heb ik er geitenkaas bij gepakt om de smaak wat te verzachten.
Dit werkt goed en smaakt ook nog eens heel lekker.
Bereidingswijze
Kook de pasta. (dit is het onderdeel dat ik zelf altijd vergeet en op het laatste moment nog moet doen, is niet handig, dus vandaar dat het hier bovenaan staat.)
Verhit een pan en bak de ui in een scheutje olijfolie. Wanneer de ui goed begint te verkleuren kun je de knoflook en peper erbij gooien en deze meebakken.
Wanneer alles goed aan is gebakken en het een mooie bruine kleur krijgt mogen de tomaten erbij. strooi hier wat zout overheen zodat de tomaatjes wat sneller uit elkaar vallen en kook het geheel tot een saus.
Gooi te olijven in de saus, laat ze even opwarmen. Scheur of snij ondertussen de blaadjes basilicum. Als je de basilicum door de saus roert moet de pan van het vuur.
Breng op smaak met peper en zout en serveer de pasta met zachte geitenkaas.
Ik serveer pasta ook vaak per bord op een bedje van rucola of spinazie, staat leuk, is lekker en gezond.