Appeltaart

Appeltaart

Ik heb net weer een aantal appeltaarten gemaakt voor de net niet meer jarige Jason en zijn collega’s. Hier het recept, voorzien van geheim ingrediënt!

 

Snijd de boter in stukjes en meng met de rest van de deeg ingredienten tot een mooi stevig deeg ontstaat. Zet het deeg even in de koelkast zodat het weer kan afkoelen. Dat zorgt ervoor dat het deeg straks makkelijker te bewerken is.

 

Schil de appels en snij ze in stukken. Meng de citroensap door de appelpartjes. Meng vervolgens de suiker en kaneel hier ook door.

 

Pak nu het deeg weer uit de koelkast en rol één derde van het deeg uit voor de bodem.
pak de bodem van de springvorm erbij voor de afmeting. Snij uit, vouw dubbel en leg het op de bodem van de springvorm.

 

Rol nu nog één derde uit voor de zijkanten van de springvorm.

 

Als de springvorm bekleed is met deeg verkruimel de de amandelspijs over de bodem.

 

Vul de vorm met het appelmengsel.

 

Rol van het overgebleven deeg stroken voor de bovenkant en leg deze over de taart zodat er ruiten ontstaan.

 

Bestrijk de deegstroken met eigeel

 

Stop in een oven van 165 graden en laat 75 minuten bakken.