Pompoensoep

Pompoensoep

Heerlijke herfstsoep! En helemaal niet moeilijk om te maken.


Bereidingswijze:

Was de pompoen, schillen is niet nodig. Snijd ‘m in stukjes. Snijd de ui in kleine stukjes en snipper de knoflook.

Verwarm een soeppan en fruit in wat olijfolie het uitje. Als de ui glazig is kun je je knoflook en de pepertjes toevoegen. Voeg nu ook de pompoenstukjes toe en bak deze ook even mee in de pan tot alles begint te bruinen.

Voeg nu de bouillon toe, zorg dat de stukken pompoen net onder water staan. De overgebleven bouillon kun je later nog gebruiken om de soep te verdunnen als dit nodig is.

Laat de soep 20 minuutjes koken. Als de pompoen goed zacht is haal je de gedroogde pepertjes uit de soep, vervolgens kun je met de staafmixer aan de slag om alles te pureren.

Als de puree vrij dik is kun je nog wat bouillon toevoegen.

Breng de soep op smaak met wat citroensap en roer er eventueel nog wat zure room door.