Herfstsalade met champignons en linzen
Deze herfstachtige maaltijdsalade is hartig en zoet van smaak. De herfstsalade is gevuld met linzen, champignons, rucola en geitenkaas.
Bereidingswijze:
Was de linzen en kook je in een pannetje met water en een beetje zout voor ongeveer 20 minuutjes.
Rooster de pecannoten in een koekenpan (zonder olie) tot je ze begint te ruiken.
Snijd de ui fijn en doe dit ook met de knoflook. Snijd de champignons in vieren
Bak het uitje in een koekenpan, als ze beginnen te kleuren, doe dan de knoflook erbij. Bak dit ook even door en doe vervolgens de champignons ook in de pan. bak het mengsel op hoog vuur voor ca 5 minuten.
Doe daarna de basterdsuiker, sambal en ketjap erbij en roer dit goed door. laat de ketjap op lager vuur inkoken, onder regelmatig roeren.
Giet de linzen af, laat dit iets afkoelen.
Haal de champignons van het vuur en laat dit ook afkoelen
Maak de dressing door alle ingrediƫnten van de dressing met elkaar te mixen.
Doe de rucola in een saladeschaal, doe de linzen en de champignons erbij en vervolgens de dressing en roer goed. Garneer met verkruimelde geitenkaas.
Serveer lauwwarm.
//} ?>