Banaan pannenkoeken

Banaan pannenkoeken

 

Mijn nieuwe favoriet als ontbijt zijn banaan pannenkoeken! Lekker warm, simpel en snel klaar en nog hartstikke gezond ook!
En het is een behoorlijk stevig en vullend ontbijt.

En na veel verzoekjes staat ie nu op de site!

Ik maak aan het begin van de week een hele stapel pannenkoeken, die staan afgedekt in de koelkast, en ’s morgens warm ik op wat ik nodig heb.

De verhouding is 1 banaan, 2 eieren. maar als de bananen belachelijk groot zijn doe ik ook weleens drie eieren.
Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de pannenkoeken worden.

doe alle ingrediƫnten in een blender, of hakmolen of iets dergelijks, even blenden en je beslag is klaar.

Verhit een koekenpan en doe hier een klontje boter in. doe vervolgens het beslag erin.

Ik zet nu altijd het gas een stuk lager, doe een deksel op de pan en laat rustig garen. als de bovenkant droog in kun je ’n voorzichtig omdraaien. Dit vergt in het begin wat oefening, als je pannenkoek nog niet gaar genoeg is kan ie compleet uit elkaar vallen. Maar ook dan zijn ze erg lekker hoor. En je krijgt er vanzelf handigheid in!

Lekker met vers fruit!