Geroosterde herfstgroenten
Geroosterde herfstgroenten: worteltjes en bietjes geroosterd in de oven, besprenkeld met een friszoete dressing en geserveerd met geitenkaas.
Het is wel belangrijk dat je rauwe bietjes hebt.
Op de foto zie je dat ik het met verschillende kleuren wortels heb gemaakt, die ook allemaal net even anders smaken, maar met de normale oranje wortels is het ook heerlijk!
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de bietjes en snij ze in partjes. Snij de wortels in niet te dunne plakken. Kneus de teentjes knoflook. Doe al deze ingrediënten in een kom en voeg hier de olijfolie, honing, tijm en wat zout bij en vermeng goed zodat alles is gecoat met honing en olijfolie.
Strooi dit uit over een ingevette bakplaat en plaats in de oven. Zet de oven op grillstand en laat een half uur tot veertig minuten grillen.
Roer de groenten regelmatig.
Terwijl de groenten in de oven staan kun je de sinaasappel uitpersen in een kommetje. Hierbij doe je de witte wijn azijn en wat versgemalen peper, roer dit goed. Dit mengsel kan over de groenten zodra de groenten mooi gekleurd en gaar zijn en uit de oven kunnen.
Serveer dit warm of koud met verbrokkelde geitenkaas.
//} ?>