Spruitjessoep

Spruitjessoep

Voor iedereen die eigenlijk helemaal niet van spruitjes houd, zoals ikzelf; probeer deze goedgevulde spruitjessoep!
Hij is namelijk heerlijk! Ik heb ‘m al uitgeprobeerd op meerdere mensen die niks van spruitjes moeten hebben, ze vonden de soep allemaal verrassend lekker.
En het is een heel goede goedgevulde soep voor herfstachtig koud regenweer, zoals vandaag.
Dus laat je niet afschrikken door het feit dat er spruitjes en koolraap inzit en probeer het eens!

voorbereiding

Snijd de spruitjes in kwartjes, of halfjes als je kleine spruitjes hebt.

Snijd de koolraap in dubbelsteentjes.

Snijd de wortel in plakjes

Snijd de ui in stukjes.

Schil de gember en snijd heel klein, hetzelfde geld voor de teentjes knoflook.

Spoel de kikkererwten af.

 

Bereidingswijze

Zet een soeppan op het vuur en laat de ui in wat olijfolie fruiten.

Wanneer ze glazig zijn mogen de spruitjes erbij. Roer zodat de spruitjes allemaal glanzen van de olie.

Laat ze even bakken in de pan onder af en toe roeren, zodat ze een beetje bruin kunnen worden.

Wanneer de spruitjes wat gebruind zijn kan de gember en knoflook erbij, laat dit even meebakken tot de geuren goed vrijkomen, vergeet niet af en toe om te scheppen.

Doe nu de wortel en koolraap erbij en vul de pan met water tot de groenten onder water staan (ca. anderhalve liter)

Doe de bouillonblokjes, de citroengras en de citroenblaadjes erbij en breng aan de kook.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten doorkoken, op laag vuur met de deksel schijn op de pan,  tot de koolraap beetgaar is.

Voeg de kikkererwten en de kokosmelk toe en breng op smaak met wat cayennepeper en eventueel nog wat zout.

 

Eet smakelijk!

 

PS. Het recept is gebaseerd op een recept afkomstig van the Post Punk Kitchen, ik had zelf nooit een soep met spruitjes kunnen bedenken!