Chocolade havermout met banaan
Ik ben gek op warme maaltijden! En zeker in de winter vind ik het heerlijk om iets warms te ontbijten. zoals bijvoorbeeld chocolade havermout met banaan.
Voor deze havermout gebruik ik havervlokken (ekoplaza), die zorgen ervoor dat de havermout geen plakkerige pap word maar nog een bite houd. Daarnaast gebruik ik ongezoete amandelmelk, maar je kan ook andere melksoorten gebruiken.
Doe de havermout, amandelmelk en water in een pannetje en breng aan de kook en laat rustig doorkoken. Vergeet niet regelmatig te roeren.
Snij de helft van de banaan in plakjes en prak de andere helft. De geprakte helft doe je bij de kokende havermout.
na ongeveer 8 minuten heeft de havermout voldoende gekookt. (Als het te dik is kun je er nog wat vocht bij doen)
Haal het pannetje van het vuur, voeg cacao toe en roer goed door.
Serveer de havermout met plakjes banaan en cacaonibs.
Met havermout is trouwens eindeloos te variƫren. een hele lekkere optie is bijvoorbeeld met meegekookte appel en kaneel en eventueel nog wat rozijnen.
Of kook zaden mee, zoals lijnzaad of chiazaad. En serveer met allerlei soorten fruit, pindakaas of andere notenpasta’s.
//} ?>